Vissza

A Népliget gyalogos és kerékpáros elérésének könnyítése, a park fejlesztése

Leírás

A Népligetet nehéz Kőbánya felől gyalog megközelíteni. Az Üllői úton a vasút alatt gyalog- és kerékpárút van, ami Délkelet-Pest egyik fő kerékpáros ütőere: hogy a tapasztaltabb kerékpárosok tudjanak az úttesten menni, jó lenne kerékpáros nyomot felfesteni a kanyarodósávba, a Borbás Vince sétánynál kerékpáros átvezetéssel. (A kiránduló családok miatt célszerű a gyalog- és kerékpárutat is megtartani.) A Fertő utcánál még összefüggő járda sincs, ezt pótolni kellene. A Vajda Péter utcán a sporttelepnél lévő zebra mellé jó lenne kerékpáros átvezetést is létesíteni, ill. a nyomógombos jelzőlámpa hangolását a gyalogosok javára módosítani. Új MOL Bubi állomások telepítése is segítené a park elérését: lehetne egy a Kőbányai út és a Könyves Kálmán krt. sarkán, egy az Eiffel Műhelyház előtt, egy a Vajda Péter utcai villamosmegálló közelében és egy a Vajda Péter utca mellett, a sporttelepnél. Kellenének mikromobilitási pontok is, ill. kellene egy új nyilvános illemhely (lehetőleg az Újligetbe).

Min szeretnél változtatni?

Míg a Városligetben a túlhasználat okoz gondot, a Népliget nincs jelen a város életében. Ez részben a park nehézkes megközelítésével is magyarázható: a kőbányai oldalról nehéz gyalog elérni, és a kerékpáros közlekedés is problémás.

Helyszín

Népliget

Hivatal visszajelzése

Konkrét beavatkozásokat a kerülettel egyeztetve tudunk meghatározni. A megvalósítás költségei nem haladhatják meg az egy ötletre fordítható, maximálisan 120 millió forintos keretet. Új MOL Bubi állomásokat nem lehet kialakítani a közösségi költségvetés keretein belül, mivel ezek telepítése egy előre meghatározott fejlesztési terv szerint készül, jelenleg nincs kapacitás ezek bővítésére a már folyamatban lévő Bubi-fejlesztések mellett. A mosdó kialakítása az ötlet részeként szintén nem támogatott, mivel az ehhez szükséges összeg minimális esetben is akkora, ami a javasolt közlekedési fejlesztések mellett már nem fér bele a pénzügyi keretbe. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1942
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Helyszín
X. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazáson nyert, megvalósítás alatt áll
Becsült költség
45 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás