Vissza

Gyerekruhacserélő pont

Leírás

Az ötletem egy olyan bolthelységhez hasonló pont lenne, ahol gazdátcserélhetnek az alighasznált túl gyorsan kinőtt gyerekruhák. Például adománybotlhoz hasonló rendszerben. Vagy konkrét ruhadarabot keresve a rászorulóknak ingyenesen igényelhető formában. A keresett ruhadarabra egy online feliratkozás rendszert létrehozva, ami az adott ruhadarabot nyilvántartásba véve kiértesíti a legelső feliratkozót az adott méretű és típusú ruhadarabra. Eleinte valószínűleg hosszabb várakozási idő lenne, de megfelelő hirdetéssel hamar felfuthat a rendszer odáig hogy pár napon belül mindenkinek akad a keresett ruhából gyermeke számára.

Min szeretnél változtatni?

A globálisan termelt hulladékok igen angy részét teszik ki a ruhák, sok esetben még tökéletes minőségű, részben árcédulás, új ruhadarabok. A gyerekruhák esete ezek közül is kiemelkedő, hisz a gyerekek bizonyos életszakaszokban igen gyorsan nőnek.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötletben felvetett javaslatot legfeljebb szemléletformáló kampányként lehetne megvalósítani, azonban a főváros cégei feladatellátásuk keretében eleve végeznek szemléletformáló, edukációs tevékenységeket, ezért az önkormányzat a közösségi költségvetésből ilyet nem támogat.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1941
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás