Vissza

Közterületfelügyel-APP

Leírás

A Közterületfelügyelő mobiltelefon applikáció a szabálytalan parkolást regisztrálja fotó és videó felvétellel és küldi az anyagot a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) számára. A jelenlegi jogszabályok szerint a bírság sok esetben elmaradna (ismeretlen elkövető), úgyhogy nem bírságot szab ki a város az elkövetőre, hanem adományt kér a tulajdonostól. Az adomány elmaradása viszont fekete listára helyezheti a rendszámot, amivel megszűnik a lakossági parkolás támogatás, és/vagy parkolási díj szorzót kap használója. Az APP elterjedése érdekében a riportoló lakos megkapja az adomány felét jutalomdíjként. A szabálytalan parkolás mellett a járó motorral való várakozást is rendeletben kellene tiltatnia a Fővárosnak. Miért a környező lakóknak kell szívniuk a gépjárművek melegen/hidegen tartását? New yorki mintára az appon keresztül hasonlóan videóval riportolhatjuk az 1 percnél hosszabb ideig várakozókat.

Min szeretnél változtatni?

Ma olyan szinten szállt el a közlekedési morál, hogy bárki bármikor parkolhat szabálytalanul bármilyen következmény nélkül. A rendőrség és közterület felügyelet nem tudja rendben tartani a várost, mellyel egyesek visszaélnek.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: KRESZ jogsértésekben eljárás lefolytatására csakis a rendőrség jogosult. Arra ma is bárki számára lehetőség van, hogy az általa észlelt jogsértésről értesítse a rendőrséget, akik azt kivizsgálva, jogsértés megállapítása esetén szankcionálják az elkövetőt. Mivel az ötlet tárgya állami (rendőrségi) hatáskörbe tartozik, ezért a kiírásnak megfelelően a közösségi költségvetésből nem valósítható meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1940
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
5 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás