Vissza

Mohafalak Budapest szerte, ezúttal megvizsgálva az előző hibáit

Leírás

Sajnos az első mohafalas próbálkozás rosszul végződött,d e ezúttal megvizsgálva annak hibáit, újra lehetne kezdeni a projektet, hiszen alapvetően egy kfiejezetten előremuttó kezdeményezés volt, hisz a moha sokkal kisebb területen, pár centis talajmélységgel képes hasonló légtisztító funkciót betölteni, mint egy-egy fákkal beültetett rész. Érdemes lenne újrapróbálni, és a belváros fásításra alkalmatlan területeit ellátni egy-egy mohatáblával, ezúttal megfelelő esővízgyűjtő és vízadagoló rendszerrel ellátva, aszály idején pedig gondozva azokat. A moha vízszükségletét az év nagy részében egy a táblába épített esővízgyűjtő fedezheti, amit csak szükség esetén kell emberi erővel újratölteni, ha hetekig nincs eső a városban. A mohát nem kell visszavágni, vagy különösebben gondozni, ha a szükséges körülmények megteremtődnek, szinte önellátó rendszer alakítható ki, ami nagyon ritkán igényel beavatkozást, így a telepítést követően elenyésző plusz költséggel tud üzemelni.

Min szeretnél változtatni?

A légszennyezettség kérdése Budapesten továbbra is égető kérdés, és bár vannak remek kezdeményezések, szükség van továbbiakra is, elsősorban természetközeli, plusz energiát csak ritkán igénylő megoldásokra.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötletben javasoltak megvalósítása költséges beavatkozás és a hatékonyságáról sincs meggyőző tapasztalat és szakirodalom, fenntartása a közösségi költségvetés egy ötletre fordítható maximális, 120 millió Ft-os költségkeretéből nem valósítható meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1938
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás