Vissza

Kikapcsolódás időseknek

Leírás

Az idős emberek szívesen mennének színházba vagy múzeumba, de a nyugdíjak összege és a megemelkedett rezsi kiadások miatt nem tudják azt megengedni maguknak. Pedig így megelőzhető lenne az elmagányosodásuk és még jól is érezhetnék magukat egy estére. A megvalósításban civilek, nyugdíjas közösségek, önkormányzatok, színházak, múzeumok segíthetnének. Valamint valahol az idős emberek elfogyaszthatnának egy kellemes vacsorát is. A programra magukkal vihetnék egy személyt, ezzel is erősítve a társas kapcsolataikat. Így egy egész estés kellemes programot tudna a Főváros adni az időseknek.

Min szeretnél változtatni?

Idős embereknek nyújtana segítséget elmagányosodásuk megelőzése érdekében.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A főváros fenntartásában egyetlen múzeum van, a többi állami tulajdonú vagy fenntartású. A budapesti színházakban már jelenleg is elérhetőek különböző kedvezmények és a Budapest Fesztiválzenekar is ad ingyenes koncerteket. A programok melletti étkezés nem finanszírozható, mivel a közösségi költségvetés forrása vagy az abból létrehozott anyagi javak nem adhatók át magántulajdonba. Mindezek miatt az ötlet nem valósítható meg a közösségi költségvetés keretein belül.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1934
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
50 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás