Vissza

Apró, de szuperhasznos forgalomtechnikai beavatkozások Budafok belvárosában

Leírás

Most, hogy a budafoki belváros autós használatát könnyítő Tóth József utcai körforgalom kikerül a rövid távú fejlesztések közül, érdemes lenne átnézni, hogyan segíthetnénk e kerületközponti térség közlekedését. Ennek keretében vizsgálandó egy buszsáv kijelölése a Mária Terézia utcán befelé a Városház térig, a Városház téri zebra belámpázása a Kossuth Lajos utcán, a Savoyai Jenő téri kifelé irányú buszmegálló áthelyezése a Kossuth Lajos utca sarkára (nem igaz, hogy nem fér el), az Anna utca és a Savoyai Jenő tér úttestjének sarkán a csomópont kiképzése (egyszerűsíthető, egyértelműsíthető), valamint az Anna utca forgalmi rendje a Savoyai Jenő tértől északra (a parkolókig egyirányúsítással csillapítandó, biztonságosabbá tehető). Szintén vizsgálható a Tóth József utca Duna felőli végének, körforgalom nélkül maradó kereszteződésnek a forgalmi rendje (a költségigény enélkül értendő).

Min szeretnél változtatni?

A kérdéses területen jelenleg megoldatlan a tömegközlekedés előnyben részesítése, illetve pár csomóponti és torlódási probléma, veszélyes helyzet, az autósdominancia (és ezzel a zsúfoltság, légszennyezés, zaj) enyhítése.

Helyszín

Tóth József utca

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet nem valósítható meg a közösségi költségvetés keretein belül. Ennek oka, hogy Tóth József utcai körforgalom megépítése, tervezése már folyamatban van, a többi javasolt fejlesztés megvalósítása pedig nem fér bele az egy ötletre fordítható, maximálisan 120 millió forintos költségkeretbe.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1933
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XXII. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
10 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás