Vissza

Az Üllői út Száva utca és Balkán utca közötti szakaszának zöldítése

Leírás

Az Üllői út Száva u. és Balkán u. közötti szakaszán az elmúlt években örvendetes változások történtek (új zebra, rendelő), azonban a hatalmas autóforgalom, a 6-7 sávos városi autópálya miatt a környék összhatása kietlen, sivár. Ezen segíthetne a zöldfelületek bővítése és minőségi fejlesztése. Az ellenkező irányú sávokat elválasztó forgalomterelő középsziget helyenként eléri a 3 méter szélességet is, de jelenleg beton fedi. Ezt jó lenne zöldfelületre cserélni: füvesíteni, és ahol lehet, bokrokat és fákat ültetni, mint a Nagyszőlős utcánál Újbudán. Ez csökkentené a zajt, a szálló port és megtörné az úttest összefüggő hőszigetét. Az út mentén már meglévő zöldsávoknál (főleg a kőbányai oldal keskeny zöldsávjában) minőségi fejlesztésre lenne szükség: a kiszáradt fák pótlása, újak ültetése. A Csukás iskola előtt a zöldfelületen lévő pollerekre virágokat lehetne futtatni. Itt a zöldfelületek gondozásába/locsolásába a helyi lakókat is be lehetne vonni, ami a civil közösséget is fejlesztené.

Min szeretnél változtatni?

Az Üllői utca Száva utca és Balkán utca közötti szakasza 6-7 forgalmi sávval városi autópályaként hat. Kietlen, barátságtalan az utca képe, az emberek menekülnek a mellékutcákba, nem szívesen sétálnak itt. Ezen segítene a zöldfelületek bővítése.

Helyszín

Üllői út a Száva u. és a Balkán u. között

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1931
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Becsült költség
30 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás