Vissza

Mentsük meg a neonreklámokat! Neonfal Budapest: Felújított neonreklámok kiállítása egy tűzfalon

Leírás

Szeretnénk, ha az ikonikus budapesti neonreklámokat meg tudnánk őrizni az utókornak. Szeretnénk, ha mindannyiunk számára hosszú távon megtekinthetők lennének. A ma már nem működő, ikonikus neonreklámok kerüljenek felújítva a budapesti lakosok és turisták által is élvezhető módon egy olyan belvárosi tűzfalra, ahol nem zavarják a környéken lakókat. A hivatkozások közt bemutatunk több sikeres, hasonló kezdeményezést Ausztriából, Lengyelországból.

Min szeretnél változtatni?

Rohamosan tűnnek el a budapesti házfalakról a klasszikus neonreklámok, amelyek egykor a városkép fontos részei voltak. Azt gondoljuk, az utolsó pillanatban járunk, amikor maroknyi neonreklám még megmenthető az utókor számára.

Helyszín

Belváros vagy más turisztikailag fontos városrész

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet szakmailag támogatott, tavaly szavazólapon is szerepelt, de az azóta szerzett mélyebb tudás a körélményekről nem teszi lehetővé, hogy a közösségi költségvetés keretein belül megvalósítsuk. Ennek okai különösen: a neonreklám és tartószerkezete magántulajdon (amire a közösségi költségvetés forrásai nem költhetőek), a későbbi kiállításra alkalmas fővárosi tulajdonú tűzfal felkutatása sikertelen volt, emellett a projekt hosszútávú fenntartási költségei is túlmutatnak a közösségi költségvetés keretein.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1928
Kategória
Nyitott Budapest
Helyszín
V. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
50 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás