Vissza

P+R parkolók és a parkolással kapcsolatos tájékoztatás, közlekedéssel kapcsolatos edukáció

Leírás

Annak érdekében, hogy kevesebb autó legyen a városban, létesüljön több P+R parkoló a város szélén és legyen együttműködési megállapodás parkolóházakkal, hogy kedvezményesen lehessen ezekben a parkolóházakban parkolni. Az is fontos lenne, hogy az autósok kapjanak tájékoztatást, hogy hol tehetik le az autójukat, ha be szeretnének jönni a városba, illetve hogy a városon belül hol tudnak parkolni, mert sokan csak utcai parkolási lehetőségekben gondolkoznak, miközben üresen konganak a parkolóházak (például sokan nem tudják, hogy a Blaha Lujza térnél két parkolóház is van, ahol le lehet tenni az autót). (Persze mindehhez a tömegközlekedés további fejlesztésére is szükség van.) A közlekedéssel kapcsolatos edukáció is fontos lenne. Sajnos még mindig sokan fegyelmezetlenül közlekednek. Mindenki. Autósok, gyalogosok, kerékpárosok, motorosok egyaránt.

Min szeretnél változtatni?

Jó lenne az embereket motiválni arra, hogy ne akarjanak mindenáron autóval közlekedni a városban, hanem vegyék igénybe a tömegközlekedést is.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet ugyan szakmailag támogatott, de az ilyen parkolók kialakítása nem fér bele a közösségi költségvetésen belül egy ötletre fordítható maximális, 120 millió forintos költségkeretbe. Meglévő parkolóházakkal nem lehetséges megállapodást kötni, mivel a közösségi költségvetés forrása vagy az abból létrehozott anyagi javak nem adhatók át magántulajdonba. Más, közlekedési edukációról szóló kampányt javasló ötlet megtalálható a szavazólapon, ezt ajánljuk figyelmébe.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1925
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás