Vissza

Az elérhető tudomány

Leírás

Arra gondoltam, hogy sok olyan kísérlet létezik, amit iskolában láthatunk, de sok olyan is van, amit azért nem, mert nincs olyan kémiai anyag, nincs meg az a fizikai eszköz, vagy nincs elég mikroszkóp, metszet stb. A hátrányos helyzetű diákok ha jól is tanulnak, és bekerülnek álmaik egyetemére, elképzelhető, hogy életükben nem láttak még mondjuk békaboncolást, pedig érdekelné őket, vagy fontos is lenne a továbbtanuláshoz. Lehetne létesíteni egy olyan helyet, ahol biztonságos körülmények között meg lehetne tapasztalni a könnyebb kísérleteket? Olyan iskolák tanulóinak felzárkóztatására, akiknek erre az intézményük korlátai miatt nincs lehetőségük egyéb úton.

Min szeretnél változtatni?

Hátrányos helyzetű tanulók tudományos éhségét szolgálná ki.Ha az iskolájukban nincs a biztonságos kísérletezéshez kellő feltétel (műsz, bizt, eszköz), ide eljöhetnének mondjuk egy tanulmányi kirándulás keretein belül, és szabadon kísérletezhetnének.

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1919
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás