Vissza

Harmat/Ihász utca sarok fejlesztése taktikai urbanisztikai eszközökkel

Leírás

A X. kerület Harmat és Ihász utca sarkán néhány éve egy forgalmi rend változtatás során megszüntették a jobbra kanyarodó sávot. Azóta betonelemekkel van a terület elzárva, funkciója nincsen. Javaslom, hogy adjunk neki funkciót, akár a taktikai urbanizmus eszközeivel, hogy feldobjuk ezt a kis területet, ami most egy lehangoló betonsivatag. Lehetnének itt utcabútorok, kisebb játékok, kerékpáros pihenő, akár zöldítés a burkolat feltörésével, ha az itt húzódó közművek megengedik.

Min szeretnél változtatni?

Szerethetővé tehetnénk egy jelenleg sivár, burkolt területet, ami új közösségi funkciót kaphatna. Ideális terep a taktikai urbanizmussal kísérletezésre.

Helyszín

Harmat utca - Ihász utca sarok

Hivatal visszajelzése

Támogatjuk a terület zöldítését talajkapcsolatos telepítéssel, a közművek figyelembevétele mellett. A Harmat utca ezen szakaszára létezik kerékpárút-átépítési terv, amellyel összhangban kell kezelnünk a területet. Játszóeszközök elhelyezését a kereszteződés közelében nem tartjuk biztonságosnak. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1913
Kategória
Nyitott Budapest
Helyszín
X. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
N/A, 2022.12.30.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás