Vissza

Gyümölcsfákat a városba!

Leírás

Javaslom nagyszámú gyümölcsfa telepítését elsősorban a parkokban. Az amúgyis alacsony gyümölcsfogyasztás még tovább csökkenhet az árak növekedésével. A gyümölcsfákról mindenki szedhet tápláló, változatos gyümölcsöket, ingyen. Előnyök: egészséges, egy eddig hiányzó kapcsolat a természettel, kevesebb CO2 kibocsátás, nagyobb élelmiszerbiztonság, erősíti a felelőségérzetet, közösségi szellemet is, díszfa helyett, hasznosabb és virága, termése által gyakran mutatósabb. Tanulmányok alapján a városban termesztett gyümölcs és zöldség biztonságos. Elsősorban egzótákat ajánlok amelyek hazánkban is kártevőmentesek, télállók, permetezést, nagyfokú gondozást nem igényelnek. Ezek értékes, vitamingazdag és akár boltban sem kapható gyümölcsök: pawpaw, datolyaszilva, gránátalma, jujuba, pekándió, minikivi, gódzsibogyó, nasi, füge. Budapest a városi hőszigethatás miatt kiválóan alkalmas ezen szubtrópusi gyümölcsök telepítésére. Ne hagyjuk ki ezt a kiváló adottságot és ezt az emberbarát lépést!

Min szeretnél változtatni?

A magyarok gyümölcsfogyasztása alacsony. Különösen a városokban ahol csak venni tudjuk a messziről hozott gyümölcsöt és ráadásul egyre drágrábban. Mindenkinek ingyen elérhető lesz sokféle értékes és érdekes gyümölcs. 120 millió Ft 12000 csemete.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Támogatjuk egyedi gyümölcsösök kialakítását nyitott, közösségi kertként. _x000D_ Közparkokban gyümölcsfák telepítését (csonthéjasok kivételével) balesetveszély és a rongálásnak való kitettség miatt nem javasoljuk. Az ötletet összevonva más hasonló ötletekkel ajánljuk szavazólapra. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1912
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Becsült költség
120 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.30.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás