Vissza

Autizmus barát hivatalok...

Leírás

Legyenek a főváros hivatalai (pl. önkormányzatok), intézményei (pl. ügyfélszolgálatok, egészségügyi intézmények), szolgáltatói (pl. BKV) autizmus barátok: legyen egy protokoll, amelyet minden hivatal/intézmény/szolgáltató munkatársai ismernek és alkalmaznak. Az autista emberek számára megvalósítható akadálymentesítéshez az Aura Egsesületnek van egy ajánló füzete. A főváros 2011-ben készült autizmus koncepciója alapján két fővárosi gyermekkorházban már működik egy autizmus barát protokoll. Ennek kidolgozása során készült ez az ajánlófüzet is, melyet egy gyermeke révén érintett intenzív osztályos nővér írt. Ezt az ajánló füzetet is lehetne adaptálni, a megszerzett tapasztalatokat összegyűjteni és továbbgondolni a hivatalok, intézmények, szervezetek számára...

Min szeretnél változtatni?

Az autizmus spektrum zavarai által érintetteknek és családtagjaiknak lenne erre szüksége. Fontos és hasznos lenne az ügyfelekkel foglalkozó munkatásaknak, akik egy protokoll nélkül nem tudnak hatékonyan kommunikálni az autizmus által érintettekkel.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A fővárosi intézmények ügyfélszolgálatain az ötletben szereplő probléma nem jellemző, a támogatásra szoruló ügyfelek általában eleve segítővel érkeznek. Az ügyfélszolgálatokon dolgozókkal szemben jelenleg is alapvető elvárás, hogy türelmesen és udvariasan kommunikáljanak, lehetőleg az ügyfelek kommunikációs igényeinek megfelelően.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1911
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.30.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás