Vissza

Hátrányos helyzetű óvodások beszéd- és mozgásfejlesztése

Leírás

Az óvodai különórákra a hátrányos helyzetű családok szülői nem tudják befizetni gyermekeiket. Míg a gyerekek csak hallják társaiktól, hogy milyen sport, művészeti, idegen nyelvi vagy egyéb fejlesztő foglalkozásokra sietnek óvoda után, nekik erre nincs lehetőségük, hiába vágynak rá. Társadalmi rétegtől függetlenül lehetnek elmaradásuk mozgásfejlődésben vagy beszédben, illetve a magatartás zavarokkal küzdő gyerekek itt is előfordulhatnak, ezért fókuszba helyezném ezeket a családokat és gyermekjóga oktatóként állnék fejlődésük mellé. Célterület XIV. és XVI. kerületi óvodák lennének, ahol az óvodákban szociális hálózat bevonásával és a közintézmények igazgatóival konzultálva heti 4 csoporttal is tudok foglalkozni, ami csoportonként akár 12 főt is jelenthet, az óvodai helyszíntől és körülményektől függően, ha úgy optimális, akkor külön helyszín bérlésével.

Min szeretnél változtatni?

A hátrányos helyzetű családok óvodás gyermekeinek nyújtok lehetőséget kognitív- és mozgásfejlődésre gyermekjógával, mondókával, dalokkal, játékos feladatokkal.

Hivatal visszajelzése

Nagyon fontosnak tartjuk a hátrányos helyzetű, óvodás korú gyermekek számára ingyenesen elérhető sportfoglalkozások szervezését. _x000D_ A közösségi költségvetés nem használható egy konkrét szolgáltatás megvásárlására (vagyis nem alkalmas arra, hogy saját szolgáltatásunkat adjuk el a fővárosnak), viszont általánosan megfogalmazva – a szakmai főosztály javaslatára többfajta sportot is felölelve – az ötlet támogatható. A nyertes ötletek megvalósításához szükséges szolgáltatásokat a Hivatal a szokásos eljárások keretében szerzi be, vagy saját intézményén keresztül végzi el. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1910
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
N/A, 2022.12.30.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás