Vissza

Az adományozás titkai, avagy mivel és hogyan segíthetsz gyerekekként/felnőttként embertársaidon?

Leírás

Egy kis dokumentumfilmet szeretnék készíteni (30-40 perc), melyben rávilágítok a hazai adományozás helyzetére, ötleteket szeretnék adni, hogy miben tudnak az emberek segíteni embertársaiknak. Megszólítom a gyerekeket is, mert nagy hangsúlyt kell fektetni már az óvodás korosztálynál is a pazarlás elkerülésére, a mértékletességre és a segítségnyújtásra. A kisfilm célja az is lenne, hogy ezzel járjam be kiegészítő előadással, meghívott vendégekkel az iskolákat (általános, középiskola, gimnázium, felsőoktatási intézmény), ahol ötleteket kapnak mi az általunk kacatnak titulált tárgyak tökéletes új helye, mi a lomtalanítás és adományozás közti különbség. Fókuszba kerül a kamaszok, fiatalok érzékenyítése, hogy a mindennapjukba már beépüljön az önkénteskedés, adományozás, zero waste fogalma.

Min szeretnél változtatni?

A társadalmi különbségek csökkentésére, az embertársi szeretetre, a felelősségvállalásra hívom fel a figyelmet. Mindemellett bolygónk védelme is figyelem központjába kerül és nagy hangsúlyt fogok fektetni arra, hogy ami egyiknek szemét, másnak kincs.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A közösségi költségvetés nem alkalmas arra, hogy az ötletgazda saját termékét, alkotását vagy szolgáltatását adja el a fővárosnak. A nyertes ötletek megvalósításához szükséges termékeket vagy szolgáltatásokat a Hivatal a szokásos beszerzési eljárások keretében szerzi be.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1908
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
10 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.30.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás