Vissza

Corvinus park

Leírás

A Vásárcsarnok mögötti háromszög alakú forduló után folytatódó út lezárása és parkosítása a Közraktár utcáig. Az ötlet a Rajk Ötletbörzéjén született. A Corvinus épületeit elválasztó úton a forgalomtól való lezárással elindítható lenne egy parkosítási folyamat, ami kiegészítené a Corvinus környéki zöld teret: rövid távon padokat, asztalokat, majd bokrokat és fákat is lehetne helyezni az úttestre, majd hosszú távon egy komolyabb tervezéssel parkosítás is végbe mehetne: a terület közösségi funkciókat biztosítana az egyetemistáknak és a helyi lakosságnak egyaránt. Az elnevezés építené Budapest és az egyetem imidzsét is, miközben növelné a hallgatók kötődését is a térhez. A projekt forgalomcsillapító hatással is járna, például az útlezárás a Budáról érkező a pesti rakpartot vagy Belső-Ferencvárost megcélzó autósokat rákényszerítené, hogy a Szabadsághíd helyet a Petőfi hídat használják, így is csökkentve a környék leterheltségét.

Min szeretnél változtatni?

Az átmenő forgalom zavarja a teret leginkább használókat, míg ha óránként nagyobb tömeg mozdul meg a Corvinus épületei között, akkor a forgalomnak is le kell állnia. Az út az itteni zöld felületeket is ketté szeli, funkcióikat ellehetleníti.

Helyszín

Budapest 1093 Csarnok tér

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet komplex közlekedési beavatkozásra irányul, az ilyen típusú fejlesztés az egész városrész forgalomtechnikai szempontú átgondolását igényli, ezért nem alkalmas arra, hogy a közösségi költségvetésben szavazásra bocsássuk.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1903
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
IX. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.30.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás