Vissza

Legyen zebra a Diószegi Sámuel utcában, az Orczy-kert kapujánál

Leírás

A Diószegi utcában az új egyetem és a kollégium, az Orczy-kert és a troli megállója miatt egyre nagyobb a gyalogosforgalom. Sok család kisgyerekekkel jön a park zöldjébe. Kijelölt gyalogátkelő azonban csak a Kőris utcánál és az Orczy útnál van a Diószegi utcán, egymástól jó 800 m távolságra: a kert bejáratától mindkettő messze van. Az autóforgalom nagy, a hosszú és egyenes utcában ráadásul gyakran gyorsan mennek az autók. Jó lenne új gyalogátkelőt kijelölni, lehetőleg az Orczy-kert bejáratának és a troli megállójának a közelében. Ez a park látogatóit és a trolival utazókat is segítené, hozzájárulna a környék élhetőbbé és biztonságosabbá válásához.

Min szeretnél változtatni?

A Diószegi utcában az Orczy-kert, a kollégium és az új trolimegálló miatt sok gyalogos kelne át az úttesten, azonban nagy az autóforgalom és gyorsan mennek az autók. Ez kényelmetlenné és balesetveszélyessé teszi a gyalogosok közlekedését.

Helyszín

Diószegi Sámuel utca a Ludovika trolimegálló közelében

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A Diószegi Sámuel utca forgalmi rendjének átdolgozása folyamatban van a VIII. kerületi önkormányzat és a BKK által, ennek keretében új gyalogátkelőhely létesítése is tervben van.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1899
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Helyszín
VIII. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
30 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.30.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás