Vissza

Közösségi akvárium a Lukács-fürdőnél

Leírás

A Lukács fürdő előtt lévő dísztó kis mérete ellenére rengeteg akváriumi halnak ad otthont, kicsik-nagyok vegyesen. A tavat a Lukács fürdő termálvize táplálja, így kellemesen meleg (25fok), télen is. Lakói: koi díszpontyok, guppik, szifók, mollik, neon halak, sügerek(nem túl szerencsésen mert ragadozók) stb. A halak száma több száz! Egy lelkes önkéntes csapat végzi a halak etetését, a tó tisztítását és karbantartást. A tó némi ráfigyeléssel európai szintű látványosság lehetne.

Min szeretnél változtatni?

A tó élővilága kamerákkal közösségi oldalon közzétehető , így akár az oktatás részévé válhatna, de szimplán kikapcsolódásként is érdekes témae. A költségvetés segítségével a tó környezete rendezhető lenne, akár a régi állapot visszaállítása is.

Helyszín

Dísz-tó - Lukács fürdő mögötti parkban

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet nem valósítható meg a közösségi költségvetés keretében, mivel a terület az illetékes kerület tulajdona, akik nem támogatják a javasolt fejlesztést.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1898
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
II. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
3 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.30.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás