Vissza

Városi motorkerékpátozás biztonságának fokozása

Leírás

1.) A gépkocsi vezetők legtöbb esetben csak a másik autóra (esetleg buszra, tehergépkocsira) koncentrálnak. A kétkeréken érkező járművekre nem annyira figyelnek. A motorkerékpárok tulajdonságaival, dinamikájával sokszor nincsenek is tisztában. Szemináriumok tartásával oktatni lehetne a kétkerekűek észlelésével kapcsolatos tudnivalókat. 2.) A baleseti adatok feltérképezésével vizsgálni kellene a leggyakoribb baleseti forrásokat, azokra kellene megoldást találni, vagy az arra közlekedő motorosok figyelmét fel kellene hívni mint potenciális veszélyforrásra (pl. hegyes szögben keresztezendő villamosvágányok)

Min szeretnél változtatni?

A motorkerékpáros balesetek csökkenthetőek ezáltal, a közlekedés biztonsága fokozható.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet célja ugyan támogatott, azonban hasonló tevékenységet az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság jelenleg is végez. Mivel az ötlet tárgya állami (rendőrségi) hatáskörbe tartozik, ezért az ötlet a kiírásnak megfelelően a közösségi költségvetésből nem valósítható meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1896
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.30.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás