Vissza

Családban történő gyermekbántalmazás megelőzése

Leírás

A védőnői hálózaton keresztül elérve az óvodáskorú gyermekek szüleit (akár az éves státuszvizsgálatok alkalmával), megvalósítható lenne a szülők edukálása. Ennek során információ adható át a gyermek életkori sajátosságairól, arról, hogy mi várható el tőle és mire nem képes, valamint a testi fenyítés helyett alkalmazható szülői nevelési eszközök, pozitív technikák felkínálása - akár egy kisebb kiadvány, füzet segítségével. A szülőtámogatás telefonos lelkisegély-szolgálat (pl.: Kék Vonal) bevonásával valósulhatna meg, mely a szülőknek hozzáférést biztosíthatna az azonnali segítséghez, amikor eszköztelennek érzik magukat egy-egy akut esetben. Az ötlet nemzetközi példák alapján (pl.:Svédország, Nagy-Brittannia) született meg. Érdemes lehet akár csak egy-két kerületben tesztelni a szülők ilyen irányú preventív tájékoztatását és támogatását, mely külföldi sikeres kampányoknak is részét képezte.

Min szeretnél változtatni?

Magyarországon zéró tolerancia van a gyermekbántalmazás minden formájával szemben, mégis, a testi fenyítés rengeteg gyereket érint. Külföldi példákból látszik, hogy ez ellen fel lehet lépni sikeresen és úgy gondolom, hogy kell is.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A közösségi költségvetésből szemléletformáló, edukációs kampányokat nem támogatunk.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1895
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.30.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás