Vissza

Szabad bolhapiac mindenkinek

Leírás

Gyerekkoromból emlékszem vissza a szinte km-es bolhapiacokra, ahol bárki árulhatott és árult is, akár kézműves volt, akár nehéz sorsú, akár hajléktalan. Ez lehetővé tette hogy akkor még legális keretek között plusz pénzhez jusson a nyugdíjas a kertje virágainak eladásával, és hogy eladhassák/megvehessék az arra rászoruló vagy környezettudatos anyukák a gyermekük alig használt gyorsan kinőtt ruháit, játékait, sporteszközeit. Európa számot városában óriási hagyománya van a szabad, helypénz nélküli bolhapiacnak, és ezek minden esetben túriastalátványosságok. Régen a Petőfi csarnokban, a Komlyádi uszodánál és Kelenföldön is volt erre lehetőség, azonban egyik pillanatról a másikra meg lettek szüntetve, a helyszíneken pedig üldözték az árusokat, akiknek ez a heti bevételük jelentős részét jelentette korábban. Számos társadalmi csoportnak lenne remek lehetőség pénzkeresésre, nyugdíjkiegészítésre, környezettudatosságra, vagy csak egy jó programra, ha visszatérhetnének a szabad bolhapiacok.

Min szeretnél változtatni?

Jelenleg is legális használt tárgyakat eladni adómentesen évi 160 ezer ft-ig, ez pedig óriási segítség sok nyugdíjasnak, de jellemzően ők nem használják az online teret erre, így marad a piac,a hol a helypénzt nem tudják kiárulni.

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1880
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
N/A, 2022.12.29.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás