Vissza

"Műveljük kertjeinket!" (növény újrahasznosítás)

Leírás

Tavasztól őszig a Főkert által gondozott közterületeken gyakran látni, hogy a virágágyások teljes növényzetét kiszedik és helyette az idénynek megfelelő "csúcsformájukat" élő virágokat ültetnek. Ez abszolút érthető, viszont az eltávolított növényeket megsemmisítik. Gyakran évelő vagy éppenséggel egynyári, de még több hétig, virágzó növények is elpusztulnak így, amelyeket szerintem oda lehetne adni lakóközösségeknek, iskoláknak, óvodáknak, nyugdíjas otthonoknak, egyéb intézményeknek, esetleg magánszemélyeknek, hogy elültessék saját területükön és gondozzák tovább ezeket a növényeket. Ezeknek a közösségeknek sokszor nincs anyagi forrásuk piaci áron vett, drága palántákra, de az igényük talán meglenne. Amit pedig gondoznak, azért remélhetőleg jobban felelőséget is éreznek az emberek.

Min szeretnél változtatni?

1. Költséghatékonyan virágosabbá, zöldebbé tehetnénk a várost. 2. Pozitív, szemléletformáló ereje is lenne. 3. A szabadban végzett tevékenység fizikai, lelki jótéteménye, közösségépítő ereje sem elhanyagolható.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az egynyári virágágyásokból kikerülő növények már leromló állapotúak, életciklusuk végén vannak, így nem javasolt ezek átadása. A BKM ezeket komposztálja, így a szerves anyag újrahasznosításra kerül.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1873
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.29.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás