Vissza

Vertikális zöldesítés

Leírás

A fôváros új épületei biztosítsanak egy akkora zöld területet az épület részeként (pl. tetôkert), amekkora az ingatlan alapterülete. Példák: tetôkert, épületen belüli közpark, nyitott emelet, zöldesített belsô udvar.

Min szeretnél változtatni?

Városunkat növelhetnénk a természetet megóvva, lassítva a klímaváltozást. Ez hûvösebb utcákat, alacsonyabb energiafelhasználást, tisztább levegôt és kevesebb szemetet is eredményezne.

Hivatal visszajelzése

A főváros új épületeire vonatkozó szabályozási kérdés a közösségi költségvetésen belül a kiírásnak megfelelően nem megoldható. Az ötlet célját azonban – összevonva egyéb, homlokzatzöldítésre vonatkozó ötletekkel – támogatjuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1870
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
N/A, 2022.12.28.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás