Vissza

Érd el a buszcsatlakozást

Leírás

A buszra vagy trolira siető utasok egyik bosszantó esete, hogy az út megállóval ellentétes oldaláról a zebra piros jelzése miatt szinte esélytelen a járművet elérni. Gyakori eset, hogy az utasok látják, hogy a jármű áthajt előttük a kereszteződésen, de mire számukra zöldre vált a lámpa és a zebrán át tudnak kelni, addigra a busz vagy troli már zárja az ajtaját és indul a megállóból. Ezeket a bosszantó szituációkat lehetne elkerülni azzal, hogy a járműveknek abban az esetben, ha lámpás kereszteződés után a sarkon van a megállójuk, akkor 40-50 másodperces várakozást írnak elő, amennyi idő alatt az út ellentétes oldaláról biztonságosan át lehet kelni a zebrán és el lehet érni a járművet. Azért, hogy a menetidő nem nőjön meg emiatt, a zöldhullámot szükséges összehangolni ezeknek a járműveknek a haladásával. Értelemszerűen ezt olyan járatokon érdemes alkalmazni, melyek viszonylag ritkán járnak.

Min szeretnél változtatni?

elősegíti, hogy az utasok elérjék a buszt, vagy trolit.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet forgalomszabályozási, a tömegközlekedés menetrendjére/hálózati kialakítására vonatkozó kérdést érint, ami a kiírásnak megfelelően a közösségi költségvetésből nem valósítható meg. A Budapesti Polgári Kezdeményezés (https://peticio.budapest.hu/ ) keretében beadható szabályozással, a város életével kapcsolatos javaslat.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1869
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.28.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás