Vissza

Karbantartott, használható járdák

Leírás

A 18. kerületben járdafelújítási program zajlott illetve zajlik, de sajnos sem egy régi sem egy új járda nem használható, ha az ingatlan lakói egyáltalán nem ügyelnek rá. Sajnos gyakran előfordul elsősorban a kertes házas övezetekben, hogy a belógó ágak, bokrok, vagy a járdán felhalmozódó avar, levéltörmelék, vagy szemét miatt egy-egy ház előtt szinte lehetetlen, akár veszélyes is lehet a járda használata. Ezért szükséges lenne a kertes házas övezetben a járdák gondozásának kötelezettségére felhívni az ingatlantulajdonosok figyelmét. Majd következő lépésként figyelmeztetésben részesíteni a hanyag lakó tulajdonosokat. A szinte állandósult autóhasználat miatt egyre több kertes házas tulajdonos nem használja a járdát és vélhetően eszébe sem jut, hogy az ő feladata a járda tisztán és biztonságosan tartása. A jelenség vélhetően más kerületben is jellemző.

Min szeretnél változtatni?

Felhívja a figyelmet arra, hogy a kertes házak lakói figyeljenek környezetükre.

Helyszín

kertvárosi kertesházas övezet

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet valamilyen tevékenységnek/szolgáltatásnak a szabályozására irányul, ezért a kiírásnak megfelelően a közösségi költségvetés keretein belül nem kezelhető. A Budapesti Polgári Kezdeményezés (https://peticio.budapest.hu/) keretében beadható szabályozással, a város életével kapcsolatos javaslat. Továbbá ilyen ügyekben lehetséges a kerületi jegyzőhöz is fordulni, ugyanis a jegyző hatásköre kiterjed az ilyen esetekben való fellépésre.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1867
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XVIII. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.28.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás