Vissza

Közösségi biciklitárókat Budapesten!

Leírás

Fedett, zárt, kicsi tárolók kihelyezése, amelyek beállóira pályázni lehetne. Egy önkormányzati tulajdonban lévő, de közösségi üzemeltetésű biciklitároló rendszer megvalósítása a cél, ami a helyben élőknek jelentene könnyebbséget. Pályázni az önkormányzat felületén lehetne, de kisebb közösségek eldönthetik hogy ők hogyan akarják fejleszteni a tárolójukat. Az egyes tárolókban, ahol 8-10 db biciklit is lehetne elhelyezni, azok köré közösségek szerveződhetnek, csak nekik lenne kulcsuk a tároló nyitásához, így lenne biztonságos. A karbantartási költségeket a tárolók oldalán elhelyezett reklámfelületek biztosítanák. A biciklik mellett babakocsikat/ kézikocsikat is lehetne tárolni.

Min szeretnél változtatni?

Budapesten nem alakult ki egységes szokás a biciklitárolással kapcsolatban. Egyesek felviszik a lakásukba és naponta cipelik, mások az utcán lelakatolják és reménykednek, hogy még reggel is ott találják a bicikliüket. Jelen ötlet erre megoldás.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Jelenleg megvalósulás alatt áll egy hasonló ötlet, amely számos üzemeltetési kérdést vet fel. A megvalósítással kapcsolatos kockázatok miatt az önkormányzat csak azután támogat ilyen javaslatot, miután a megvalósulás alatt álló hasonló projekt tapasztalatai már leszűrhetők.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1866
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
15 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.28.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás