Vissza

5 perces parkolóhelyek létrehozása a belvárosban

Leírás

A belváros számtalan részén, különösen a Blaha Lujza tér 1-2 km-es körzetében rengeteg egyirányú utca van folyamatosan tömött parkolóhelyekkel. Illetve forgalmas csomópontokon mint például az Örs Vezér tere nincs lehetőség egy pillanatra megállni az autóval amíg kiszáll az ember utasa és kiveszi a csomagját a csomagtartóból. Lehetetlen bepakolni egy súlyos tételekkel teli bevásárlást a saját otthonainkba, mert csak több száz méterre találni parkolóhelyet. A nehéz csomagok, eszközök, áruk hazaszállítása, a rokonok költöztetése azon ritka esetek közt van ami indokolja a belvárosi autóhasználatot, de ez teljesen ellehetetlenül a teli parkolóhelyek miatt, pedig csak néhány percre lenne szükség egy helyre ahol meg lehet állni. Szükség lenne olyan parkolóhelyek kijelölésére, ahol félre lehet húzódni, hogy ne az egy sávos autóút közepén kelljen megállni forgalmi akadályt generálva ezzel. Lehetőséget kéne adni hogy az ember csak pár percre kiálljon a forgalomból, annak akadályozása nélkül.

Min szeretnél változtatni?

Nálunk például a futárok a játszótér melletti gyalogos térre hajtanak fel leparkolni, az többiek a kapualjakba, ahol már az ezt korlátozó oszlopok ki vannak döntve, az egyirányú egy sávos utca közepén robbanásszerű dudaszó és anyázás lesz a dologból.

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1857
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
N/A, 2022.12.28.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás