Vissza

Lélek pontok

Leírás

Olyan pontokat létrehozni (akár épületben, akár különböző helyszíneken standokkal), ahol mentálhigiénés szakemberek (önkéntesekkel kiegészítve) segítséget nyújthatnak lelki problémák esetén MINDENKI számára. Sajnos egyre több öngyilkosság történik itthon, a családtagok sokszor elfordulnak, vagy magára hagyják a problémáival a mentális betegeket, nem is értenek hozzá, a társadalom pedig kirekeszti őket, így fontos lenne érzékenyítés szempontból is (beszélünk róla, érzékenyítünk, edukálunk), valamint ott elmondhatná az ember a baját, ami meghallgatásra kerül, majd a lehetőségekkel és egy kis beszélgetéssel ellátva útjára lehet bocsájtani őket, adott krízis helyzetben pedig azonnali segítséget lehet kérni.

Min szeretnél változtatni?

Nincs megfelelő iskolapszichológiai ellátás, nincs megfelelő tájékoztatás, hogy ki hova fordulhat, az idősek a boltban és a háziorvosnál öntik ki a lelküket feltartva mindenki mást, és rengetegen vannak, akik nem mernek segítséget kérni.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Kiterjedt intézményrendszer működik jelenleg is ezzel a céllal (családsegítő szolgálat ingyenes pszichológusai, alapítványok, civil és állami szervezetek), azonban a valódi probléma a szakemberhiány, amire a közösségi költségvetés nem tud megoldást nyújtani. Emellett kiemelten fontos a szakemberek és a kliensek közötti bizalmi kapcsolat, amelynek megvalósulása ilyen körülmények között nem lenne biztosított, ami egyben szakmai etikai problémát is jelent.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1853
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.28.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás