Vissza

Környezetbarát mintautca létrehozása

Leírás

Jöjjön létre egy mintautca, vagy pár utca hálózata, amely példaértékű lehet egy fenntarthatóbb és élhetőbb Budapest számára. A mintautcában esővízgyűjtők biztosítanák az oda telepített fák, növények öntözését, az utcaburkolat pedig világos lenne, hogy több fényt verjen vissza és csökkentse a hősziget hatást. A jövőben egészségesebb utcák kell, hogy létrejöjjenek, hogy Budapest a klímaváltozás ellenére élhető város maradhasson.

Min szeretnél változtatni?

A fenntarthatóság egyik alapja, hogy a város hatékonyabban hasznosítja meglévő erőforrásait, mint pl. az esővíz és fejlesztésekkor gondol olyan részletekre, mint pl. a burkolat színe, így csökken az utca környzetében a nyári forróság.

Hivatal visszajelzése

Támogatjuk pilot projektként egy minta utca kialakítását, azonban a közösségi költségvetésből egy ötletre fordítható, maximálisan 120 millió forintos költségkeretből csak részleges megvalósítás kivitelezhető, az összes javasolt beavatkozás valószínűleg nem. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1852
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Becsült költség
120 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.28.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás