Vissza

Alakuljon át kerékpársávvá az M3 pótlóbuszok nyomvonala a metró átadása után

Leírás

Az Üllői út, Kiskörút, Váci utca nyomvonalon a metróvonal átadása után alakuljanak át a buszoknak kijelölt sávok kerékpársávvá. A BKK kerékpárforgalmi főhálózat terveinek is része ez az útvonal, így előbb vagy utóbb ezen a szakaszon amúgy is kerékpársáv jönne létre. A kiskörúti kerékpársávokat már kinőtte az ezt használó tömeg. Az Astorián az átvezetés a régi nyomvonal felfestéssel veszélyes. Ha a Nagykörút elbírja az egy sávot, akkor semmi logika nincs abban, hogy a Kiskörútra visszaálljon a két sávos forgalom. A Váci utca és az Üllői utca az egyik legnagyobb hiányossága a kerékpáros hálózatnak, nem várhat tovább ezeken az útvonalakon a kerékpársáv kialakítása.

Min szeretnél változtatni?

Kerékpárt/mikromobilitási eszközt használóknak alapvető fontosságú útvonal jönne létre. A Kiskörúton egy szélesebb teljes sávot elfoglaló kerékpárút szimbolikus jelképe lehetne annak a fejlődésnek, ami a főpolgármester programja képvisel.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet megvalósítása részben már folyamatban van, már zajlik a tervezése Budapest Közút által, kivitelezése idén várható.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1846
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.27.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás