Vissza

Tanösvény a Budapesten őshonos fa- és egyéb növényfajokkal.

Leírás

Budapesten őshonos fajok ültetése és bemutatása egy arra alkalmas helyszínen, tájékoztató táblákkal, amely tartalmazza legalább a fa nevét és a fontosabb adatokat. Közelebb hozza az emberekhez a helyi természeti értékeket, ami szükséges a biodiverzitás megőrzéséhez. A Római-parton már van hasonló kezdeményezés, ahol az ártéri erdőre jellemző fák mellé ki van táblázva a nevük. Budapesten természeti adottsága sokszínű, más tájak növényeinek a bemutatására is van igény.

Min szeretnél változtatni?

Cél a helyi természeti értékek népszerűsítése, védelme, a biodiverzitás megőrzése.

Hivatal visszajelzése

A Főpolgármesteri Hivatal a BP Fatár applikációra javasolja a virtuális tanösvény kialakítását, ami adott tematikákban is bemutat növényeket. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1841
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Becsült költség
5 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.27.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás