Vissza

Fényszennyezés csökkentése Budapest természetvédelmi területeinél.

Leírás

A túl nagy éjszakai fény kifejezett káros a növényeknek és az állatoknak (az embernek is). Sajnos azonban a fényszennyezettség jelentős, és évről évre csak tovább növekszik. A helyi természetvédelmi értékek és a biodiverzitás megőrzése céljából fontos a felesleges fényt legalább a természetvédelmi területeken és azok szomszédságában visszafogni. A jelenlegi helyzetet többféle eszközzel lehetséges javítani, pl. olyan lámpatestek beszerzésével, amelyek nem bocsátanak ki fényt a horizont fölé, illetve olyasfajta led "izzók" beszerelésével, amelyek nem fehéren vakítanak, mint a legtöbb forgalomban lévő led, hanem alacsonyabb színhőmérsékleten, kellemesebb megvilágítást nyújtanak.

Min szeretnél változtatni?

Fényszennyezés csökkentése a helyi természetvédelmi értékek és a biodiverzitás megőrzése céljából.

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1822
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Becsült költség
100 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.25.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás