Vissza

Busz- és kerékpársáv a Nagyszőlős utcán

Leírás

Legyen buszsáv a Nagyszőlős utcán (vagyis az 53-as, 150-es, 154-es busz vonalán a Budaörsi út és a Bocskai út között), legalább a befelé menő irányba. Ez jelentősen segítené a Dél-Budáról a centrumba való bejutást. Olykor 10-15 percet is ülünk a buszon a dugóba. Érthetetlen és káros, hogy egy ilyen fontos bekötőúton miért nincsen már régen buszsáv. A kialakítandó buszsávot a biciklisek is használhatnák, ezzel új funkció jönne létre.

Min szeretnél változtatni?

A rossz minőségű busz és biciklis közlekedés javulna.

Helyszín

Nagyszőlős utca

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A Nagyszőlős utca ötletben említett 2x2 sávos szakaszán a közösségi közlekedés haladását hátráltató torlódások kevésbé jellemzők. Komolyabb torlódások elsősorban a Bocskai úton fordulnak elő, ahol van kijelölt autóbusz- és kerékpársáv. A kerékpáros infrastruktúra fejlesztése a Hamzsabégi út – Bartók Béla út útvonalon elképzelhető, előbbi esetén már terv is készült, utóbbinál pedig már meg is valósult a kerékpársáv korábban.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1821
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XI. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
50 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.25.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás