Vissza

Kerékpárút kialakítása a Szabadság híd és Erzsébet híd között a budai rakparton

Leírás

Szükség lenne egy kerékpárút létrehozására a Raoul Wallenberg rakparton. A cél az, hogy a kerékpáros és a gyalogos forgalom ne zavarja egymást az adott szakaszon. Az ötlet: a rakparton végighúzódó járdát kiszélesíteni, hogy a jelenlegi hely megamaradjon a sétáló forgalomnak, a kiszélesített részre pedig egy kétsávos, kerékpárutat épiteni, elkülönítve az autós forgalomtól ! A kiszélesített járda ugyan helyet venne el az autóforgalomtól, viszont azok a villamossínen is tudnak közlekedni, ahogy eddig is.

Min szeretnél változtatni?

Rengeteg veszélyes és balesetközeli szituációt szül az, hogy nincs elkülönítve a kerékpáros és a gyalogos forgalom ezen a szűk szakaszon.

Helyszín

Raoul Wallenberg rakpart

Hivatal visszajelzése

A Szent Gellért rakpart és környékének kerékpáros fejlesztéséhez a pontos helyszínek és kivitelezési módok előzetes tervezés alapján lesznek kijelölhetők, amennyiben az ötlet elegendő szavazatot gyűjt. Az illetékes kerület tájékoztatása szerint az alsó és a felső rakpart sem alkalmas a javasolt fejlesztésre, mivel a rendelkezésre álló hely túl szűk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1806
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XI. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazáson nyert, megvalósítás alatt áll
Beküldés
N/A, 2022.12.22.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás