Vissza

Helyhez kötött, emberi erővel hajtott kerékpár áramtermelésre, pl. mobiltelefon feltöltésére

Leírás

Olyan helyhez rögzített kerékpárok kihelyezését javaslom ingyenes használatra, melyeken emberi erővel áramot lehet termelni. Pl. mobiltelefont lehet csatlakoztatni hozzájuk és hajtás során feltölteni. Célja amellett, hogy mozgásra ösztönzi az embereket, megtapasztalni, hogy az áram előállítása pl. mozgási energiával is sok munkát igényel. A szerzett tapasztalat formálhatja az emberek tudatos áramfelhasználását. Kihelyezhető parkokba, de pl. felnőtt szabadtéri fitness park egyik új eszköze is lehetne.

Min szeretnél változtatni?

Triplán hasznos eszköz, mivel használaton kívüli/régi kerékpárok továbbhasznosításával megoldható, továbbá mozgásra ösztönöz és ingyen áramot termel használója számára.

Helyszín

9. kerület Középső -Ferencváros parkjai

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1803
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
IX. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Becsült költség
400 ezer Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.21.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás