Vissza

Autómentes utcák az iskoláknál legalább a napi iskolakezdés idején

Leírás

Javaslom egyrészt felmérni minél több iskola környékén, hogy milyen lehetőség van arra, hogy legalább az iskolakezdési idő környékén (pl. reggel 7 és 8 óra között) ne legyen autóforgalom, másrészt szemléletformáló kampányt indítani annak érdekében, hogy a szülők elfogadják az ilyen jellegű változtatásokat. A felmérést közlekedési szakértők végezzék lehetőleg a helyi civil szervezetek közreműködésével. Meg kell vizsgálni, hogy milyen egyéb módon közelíthetnék meg az iskolát a gyermekek, milyen lehetőség van arra, hogy több gyermeket vigyen, illetve kísérjen egy-egy szülő, valamint azt is, hogy amennyiben mégis autóval jönnek, milyen lehetőség van az iskolától pl. 200 méterre megállni az autóval, hogy onnan besétáljanak a gyermekek. A kiss-and-drive nem a jó megoldás, mert éppen az iskola kapujában járatja a motort a szülő, és veszélyezteti érkezés és induláskor a gyalogos, kerékpáros gyerekeket, ennek megfontolása is 200 méterre az iskolától célszerű.

Min szeretnél változtatni?

Jelentős légszennyezéstől kímélheti meg az iskolákba járó gyerekeket, szülőket és az iskolák közvetlen közelében lakókat. Fenntarthatósági szempontból is elengedhetetlen, hogy az autózásról leszoktassuk a lakosságot.

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1801
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Becsült költség
120 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.21.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás