Vissza

A budai alsó rakpart zebrái

Leírás

A Duna-part budai oldalán még sokáig velünk marad az autóforgalom. A XI., I. és II. kerületek településfejlesztési stratégiáiban pedig megjelenik, hogy erősíteni kell a kapcsolatot a Duna-parttal. A Rákóczi- és Árpád-híd között több, sokak által használt lépcsős és rézsűs rakparti szakasz van, ahol közelebb lehet kerülni a Duna vizéhez, élvezni a csendesebb, folyóillatú részeket a városban. Jelenleg azonban csak néhány zebra áll a gyalogosok rendelkezésére, hogy biztonságosan eljussanak a vízpartra. Ez a beavatkozás alapvetően megváltoztatná a budai oldalon a kapcsolatot a város és a Duna között. Ezeken a helyeken van szükség zebrákra: Margit-híd északi része, Clark Adam tér, Szabadsághíd északi része, Goldmann György tér, ELTE Lágymányosi terület. A legfontosabb ezek közül a Margit-híd északi oldalán lévő lépcsőket összekötő gyalogos-átkelőhely, hiszen egy jól bejárható Duna szakaszhoz vezet.

Min szeretnél változtatni?

Javulna a budai oldalon a Duna gyalogos megközelíthetősége. A budai oldalon hosszú távon is marad az autóforgalom, ezért jó lenne, ha egyes pontjain könnyedén le lehetne jutni a lépcsős, sétálható szakaszokhoz.

Helyszín

Budai alsó rakpart

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1798
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
I. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
N/A, 2022.12.21.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás