Vissza

Rákóczi út Blaha és Keleti közötti szakaszának forgalomcsökkentése

Leírás

A Rákóczi út nagykörúton kívül eső szakaszának revitalizálása. 1-1 sáv gyalogos- és kerékpáros forgalomnak, valamint közösségnek történő visszaadása ösztönözné a beruházási kedvet, vendéglatóipari egységek és boltok megnyitását, közösségi élet visszatérését és alapot teremtene ennek a jobb sorsra érdemes területnek a közösségi és önkormanyzat által facilitált rehabilitációjához. A járda kiszélesítésével és az autósávoktól telepített cserjesorral történő elválasztással biztonságos és vonzó gyalogos útvonal keletkezne, valamint lehetőség nyílna a kiülős teraszok létrehozására. Ez az első lépés a hely megteremtésével később további fejlesztésekhez teremt alapot, melyben a két találkozó kerület lakosait aktívan be lehet vonni. Célként a 7-8. kerület Andrássy útjának megvalósítását kell kitűzni, mely irányba a költséges mélyátalakítás nélkül is el lehet mozdulni.

Min szeretnél változtatni?

A Rákóczi út Blaha Lujza tértől kívül eső szakaszának méltatlan állapotáért teljes egészében az áthaladó autós forgalom tehető felelőssé. Az üzletek bezártak és a hátrahagyott ingatlanok állapota egyre romlik, az útszakasz élhetetlen.

Helyszín

Rákóczi út

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet komplex közlekedési beavatkozásra irányul, az ilyen típusú fejlesztés az egész városrész forgalomtechnikai szempontú átgondolását igényli, ezért nem alkalmas arra, hogy a közösségi költségvetésben szavazásra bocsássuk. Emellett az ötlet a közösségi költségvetés egy ötletre fordítható maximális, 120 millió Ft-os költségkeretéből nem valósítható meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1797
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
VIII. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.21.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás