Vissza

Iskolák környezetének biztonságosabbá tétele - útmutató kidolgozása

Leírás

Az iskolák bejárata előtt sok helyen kevés a tér a találkozásra, a keskeny járda mellett parkolósávon tárolt autók foglalják a helyet, és a reggel autóval gyerekeket hozó szülők sokszor balesetveszélyes helyzetet teremtenek, amikor második sorban megállnak, hogy a gyereket kitegyék. Bécsben sok iskola előtt megszüntették a parkolósávot, és az így nyert területtel a járdát megnövelve közösségi teret alakítottak ki a bejáratnál, ahol lehetőség nyílt pad, növényzet elhelyezésére, és tér jött létre a találkozásra, beszélgetésre, várakozásra. Az iskola előtti útszakasz forgalomtechnikai módosításával (pl. parkolósáv váltott oldali kialakítása), a gépjárművek megállásának szabályozásával, a "kiss and ride" pont áthelyezésével a forgalom is csillapítható, illetve az iskola előtti terület biztonságosabbá tehető. Javaslatom lényege, hogy készítsen a Főváros útmutatót az iskolák környezetének kialakítására, elsősorban a testvérváros Bécs tapasztalatainak felhasználásával.

Min szeretnél változtatni?

A létrejövő tervezési útmutató segít a kerületi önkormányzatoknak és kezelőknek az iskolák előtti tér megfelelő megtervezésében, kialakításában, ezáltal egyrészt közösségi tér jön létre, másrészt biztonságosabbá válik az iskola környezete.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1794
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Becsült költség
20 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.20.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás