Vissza

Angol nyelvű ügyintézés megteremtése a fővárosi közszolgáltatásoknál

Leírás

Budapest befogadó, nyitott város szeretne lenne, külföldiként azonban - legyen az ember itt tanuló diák, Budapesten munkát vállaló vagy Ukrajnából érkezett menekült - magyar nyelvtudás hiányában nehéz boldogulni. Egy albérlet esetén a szükséges közmű szolgáltatások megkötése szinte csak magyar nyelvtudás birtokában lehetséges. Talán csak a Fővárosi Vízművek teszi lehetővé az angol nyelvű ügyintézést. Javaslatom lényege, hogy a fővárosi tulajdonban lévő közszolgáltatások esetében tegyük lehetővé az angol nyelvű online ügyintézést a szükséges nyomtatványok, illetve online űrlapok lefordításával. Tudomásom szerint az MVM áram és gáz szolgáltatása nincs fővárosi kézben, így ezek esetében gondolom, nem lehetséges az angol nyelvű ügyintézés megteremtése, de a Vízművek, az FKF (szemétszállítás) és a Főtáv esetében megoldható lehet.

Min szeretnél változtatni?

Budapesten élő külföldiek számára lehetővé válik a fővárosi közszolgáltatások angol nyelvű ügyintézése, így a szolgáltatás megrendelése, módosítása, lemondása.

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1793
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Becsült költség
6 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.20.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás