Vissza

Borítsuk virágba a 14-es villamos vonalát!

Leírás

A 14-es villamos Frangepán utca-Gyöngyösi utca közötti szakaszán nagyon kevés a zöldterület. A villamos vágányát évek óta csak a kövek borítják, pedig könnyen lehetne a helyén zöldsáv is a sínek között, ahogy az 2014-ben is volt. Javaslom, hogy a folyamatos gyomirtózás helyett borítsuk be évelő, biodiverz vadvirágokkal a villamosvágányt, amely hasznossága mellett sokkal szebbé is varázsolná az egész környéket!

Min szeretnél változtatni?

A Béke utca mentén hiányzó zöldfelületet pótolná, sokkal szebb látványt nyújtana, és még a természet számára is hasznos lenne.

Helyszín

14-es villamos Frangepán utca - Gyöngyösi utca közötti szakasza

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A villamospálya füvesítésére új vagy felújítás alatt levő szakaszok tekintetében van lehetőség, mert új alépítményt kell ehhez kiépíteni. A kategória maximális költségkeretéből nagyon rövid szakasz lenne kiépíthető, emellett fenntartása is költséges. Továbbá ahol a villamospálya a mentőautók gyorssávja is, ott nincsen erre lehetőség, mert a fű nem bírja az igénybevételt. Így az ötlet nem valósítható meg a közösségi költségvetés keretein belül.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1783
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XIII. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.19.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás