Vissza

Alternatív Városliget Újpalotán

Leírás

A XV. kerületi Rákospalotai határút Szentmihályi út által határolt kb. 400 000 négyzetméteres, beépítetlen, gyakran szemétlerakóként használt terület közparkká alakítása. Ezen a területen megvalósítható lenne egy új Városliget méretű park vagy parkerdő, az agyonépített Városliget alternatívájaként. Játszótérrel, kutyafuttatóval, természetes (homokos talajról van szó) futóúttal, közösségi gyümölcsössel és veteményessel. A park kialakításába, növények ültetésébe a környék általános iskoláit és gimnáziumait, itt lakó önkénteseket is be lehetne vonni.

Min szeretnél változtatni?

XV., XVI. kerület és Zugló Alsórákos lakóinak rekreációs, sportolási lehetőségeinek bővítése. A park kialakítása során közösségépítésre is mód nyílik. Levegő minőségének javítása.

Helyszín

Rákospalotai hátárút és Szentmihályi út által határolt beépítetlen terület

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet helyszíne nem fővárosi vagy kerületi tulajdonú, hanem magántulajdon, ezért az a kiírásnak megfelelően a közösségi költségvetésből nem valósítható meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1781
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XV. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.19.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás