Vissza

Mobiltárca a BudapestGO applikációban

Leírás

A budapesti "elektronikus jegyrendszer" fejlődik, és láthatóan egyre többen használják. Ugyanakkor nem ritka tapasztalat, hogy külföldiek a buszokon, metrómegállókban QR-kód olvasóval olvassák be a jegyérvényesítéshez szükséges Aztec-kódokat. Elsőként azt szeretnénk, ha a jegykódok alatt erőteljesebben reklámoznák a BudapestGO applikációt. Másodszor, szeretnénk, ha létrehoznának egy mobiltárca-rendszert a BudapestGO-ban, így a jegyeket/bérletet nem kéne előzetesen megváltani. Sokkal egyszerűbb, ha regisztrációnál fel kell tölteni adott mennyiségű pénzt egy digitális tárcára és meg kell jelölni, hogy jegyeket vagy bérletet preferálunk. Innentől kezdve ne kelljen előre megvenni a jegyet/bérletet, hanem az appban legyen elérhető a kódolvasó. A kódok leolvasásával pedig csak vonja le az összeget a mobiltárcából. Aki megjelöli, hogy bérletet preferál, az utazás megkezdésével vonja le a bérlet árát és a következő hónapban is csak a kód leolvasásával vegyen bérletet az app.

Min szeretnél változtatni?

A mobiltárca létrehozása külföldi, de sokszor hazai e-jegyet használni próbálók problémáit megoldja, miután nyilvánvalóvá teszik, hogy a BudapestGO használatával lehet utazni. Ezzel egyszerűbbé, modernebbé válik az utazás.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet támogatható, az abban javasolt újításokkal a BKK már foglalkozik. Ugyanakkor meglévő applikáció folyamatban lévő fejlesztése a közösségi költségvetésből nem finanszírozható.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1778
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.18.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás