Vissza

Powerbank bérlési lehetőség önkormányzatoknál, BKK-járműveken, metrómegállókban

Leírás

Számos nagyvárosban van már lehetőség a metróban, buszokon és egyéb frekventált helyeken powerbank bérlésére. Szeretnénk, ha Budapesten is lenne hasonló lehetőség. Az ismert koncepció lényege, hogy powerbank-állomásokat (dokkokat) helyeznek le szerte a városban, például metrómegállókban, BKK-ügyfélközpontokban, buszokon, amelyekből egy QR-kód beszkennelésével lehet powerbanket bérelni, majd annak egy dokkba való visszahelyezésével le lehet állítani a bérlést.

Min szeretnél változtatni?

Ezzel a fejlesztéssel a Budapestiek szabadabban közlekedhetnének és nem okozna kellemetlenséget többé a telefon töltöttsége. Így akár két metróállomás között (például az M3-on messzebbi állomások között) is fel tudnák tölteni a telefonjukat.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A tömegközlekedési járműveken az utasbiztonság és a használhatóság szempontjait is figyelembe véve az illetékes főosztály a megvalósítást nem támogatja.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1777
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
50 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.18.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás