Vissza

A veszélyes hulladék begyűjtése

Leírás

Kb. a tavalyi évig, legalább évente egyszer, lomtalanítás idején külön kocsit küldtek a veszélyes hulladék begyűjtésére is. Ez váratlanul megszűnt. A háztartásokban felgyűlt veszélyes anyagokat most a Hulladékudvarokba kell egyénileg elszállítani. Ez azzal jár, hogy sok száz (ezer?) kg veszélyes hulladék illegális lerakókba kerül, vagy a lomtalanítás alkalmával a többségüket besuvasztják a lomok közé! Így környezetünk megint tovább szennyeződik többé-kevésbé igen ártalmas anyagokkal. Még a többnyire környezettudatos emberek sem biztos, hogy el tudják vinni ezeket a sokszor igen messze lévő Hulladékudvarokba (öregek, kocsi nélkül stb.) Kérjük vissza legalább az évi egyszeri, lakóhelyen történő leadási lehetőséget!

Min szeretnél változtatni?

Környezetünkben kevésbé fog felgyülemleni a mindenki egészségére káros anyagok tömkelege.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet tárgya nem tartozik a főváros közfeladatai közé, ezért az a közösségi költségvetésből nem valósítható meg, mivel a hulladéktörvény változása okán a hulladékgazdálkodási közfeladat állami kézbe kerül 2023. június 30. napjától. Erre tekintettel a projekt végrehajtására a Fővárosi Önkormányzatnak már nem lesz hatásköre.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1775
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.17.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás