Vissza

Térkő helyett okosjárda

Leírás

A rengeteg kemény térköves felületet fel lehetne dobni innovatív járdafelülettel ami a lépések energiájának elnyelésével termelne zöld áramot. Frekventált helyekre különösen alkalmas, akár közösségi élményt, városi játszóteret is teremtve. Az innovatív megoldás nemcsak megújuló energiaforrása lehetne a környék közvilágításához, hanem akár fontos vonzereje, térformáló hatása is lehetne, gyerekek-felnőttek kedvenc helyévé formálva a kiválasztott tereket, a járás élményét tudatosítva, azt rugalmasabbá, emlékezetesebbé téve. Az izületekre gyakorolt jótékony hatásáról nem is beszélve!

Min szeretnél változtatni?

Naponta többmilliónyi lépés energiája vész kárba akár egyetlen frekventáltabb, letérkövezett köztéren vagy sétálóutcán. Az innovatív megoldás ezt a ki nem használt,"holt" energiát hasznosítaná, kellemesebbé, emlékezetessé téve a környékbeli sétát is.

Kapcsolódó hivatkozás

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1772
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
N/A, 2022.12.16.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás