Vissza

A XV.kerületi Rákos úton,illetve Rákospalotai körvasút soron kerékpáros infrastruktúra kialakítása

Leírás

A Rákos út Rákospalota egyik fontos útvonala,és bár viszonylag alacsony gépjárműforgalommal rendelkezik, számos üzlet és szolgáltatás(például a Rákospalotai piac) közlekedését szolgálja ki. A rákospalotai kerékpáros infrastruktúra rendkívül ritkás,a Régi Fóti úton kialakított kerékpárút-csonknak pedig nincsen effekfív folytatása. A XV.kerületi kerékpáros közlekedés fejlesztésének egy könnyen megvalósítható eleme lehetne a Rákos úton vagy környékén bicikliút vagy biciklisáv kialakítása,amely egy fontos kerületi mérföldkő lehetne az új,tisztább közlekedési módok meghonosításának tekintetében.Az út viszonylag keskeny volta miatt természetesen a parkolóhelyek számának csökkenésével járna.

Min szeretnél változtatni?

A Rákos úti kerékpáros infrastruktúra kialakítása csökkenthetné a rövid távú,gépjárművel megtett utakat, egyszerűbbé tenné közlekedést és csökkentené a károsanyag-kibocsátást,valamint gyorsabb,egyértelműbb átjutást biztosítana a XIV. kerületbe

Helyszín

Rákos út

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A Rákos út hálózati szerepe, nagy forgalma miatt csak a teljes keresztmetszet újragondolásával lehetne biztonságos kerékpáros infrastrukturát létrehozni, erre azonban a közösségi költségvetés egy projektre jutó maximális költsége sem elegendő.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1770
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XV. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
15 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.16.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás