Vissza

Épületmesék: Budapest épületeinek történetét ismertető táblák, interaktív online felülettel

Leírás

Miről mesélnek Budapest társasházai, épületei? Gyakran elgondolkodik az ember, hogy vajon milyen történeteket, titkokat rejtenek azok a sok esetben több, mint száz éve épült házak, amelyekben nap mint nap megfordulunk, vagy akár csak néha elsétálunk előttük. Milyen építészeti, kulturális vagy történelmi jelentőségük van, milyen eseményeknek voltak szemtanúi az elmúlt évszázad viharos történelme és gazdag kulturális élete során, milyen személyes történetek kapcsolódnak hozzájuk. Ennek a már rendelkezésre álló tudásanyagnak az összegyűjtésére lehetne létrehozni egy rendszerezett online tárhelyet, interaktív virtuális bemutató teret, amely egyrészt az interneten keresztül böngészhető lenne bárki számára, emellett pedig az egyes épületeknél elhelyezett, QR kóddal ellátott táblákon keresztül könnyű elérést biztosítana a házakról elérhető információkhoz, történelmi eseményekhez, képekhez, személyes történetekhez, akár az egyre népszerűbb szervezett városi séták kiegészítőjeként is.

Min szeretnél változtatni?

Ez a tudásanyag egyes házak esetében rövidebb-hosszabb kereséssel elérhető az interneten, másoknál csak régebbi, nyomtatott anyagokban, vagy az ott élő emberek emlékeiben, de ezeknek a felkutatása egy átlag érdeklődő számára időigényes feladat lehet.

Hivatal visszajelzése

A Fővárosi Önkormányzat QR-kódokat magántulajdonra nem helyezhet ki és fenntartásukat sem tudjuk biztosítani, de a budapesti épületekkel kapcsolatos tudásanyag, építészeti, kulturális vagy történelmi jelentőségű információk összegyűjtését és megjelenítését támogatjuk, elsősorban az online térben. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1769
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
N/A, 2022.12.16.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás