Vissza

Parkolási keringés csökkentése

Leírás

A belvárosi egyirányú utcákban lehetne alkalmazni egy olyan megoldást, aminek segítségével csökkenthető lenne az autók üzemideje, ezzel a CO2 és egyéb károsanyagok kibocsátása. A magasforgalmú kerületekben gyakran előfordul, hogy a parkolás érdekében az autózók minden utcába befordulnak, majd kiderül, hogy az egész utca tele van, ezért mennek a következőbe ameddig nem találnak helyet. Az ötletem az lenne, hogy ezen forgalmas egyirányú utcákba olyan rendszert, eszközt szereljenek a parkolóhelyekhez, amik képesek jelezni, hogy fogalt a hely vagy sem. Ezek után az utca elejére fel kell szerelni egy jelzőtáblát ami azt jelzi, hogy az utcában hány üres hely található. Ennek hatására a felesleges köröket, autózott kilométerek számát lehet csökkenteni. A projekt költsége annak méretétől függ, kísérleti jelleggel is megvalósítható és további haszon és megtérülés elemzés után bővíthető.

Min szeretnél változtatni?

Az autók üzemidejét csökkentené, a forgalmi dugók kialakulását csökkentheti, mivel kevesebb időt fognak forgalomba tölteni az autók, és végsősoron a város környezeti terhelését lehet csökkenteni, ezzel egy zöldebb városban élhetnénk.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötletben leírt probléma megoldására már létezik applikáció, melyben láthatók a szabad parkolóhelyek. Ehhez a rendszerhez a kerületek szabadon csatlakozhatnak. A jelenleg is zsúfolt belvárosi utcákban további kijelzők és oszlopok telepítése nem támogatható.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1767
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.16.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás