Vissza

Reklámok nélkül, látható város

Leírás

Képzeljük el, hogy látjuk Budapest épületeit, nincsenek rajta háznyi méretű csúf reklámok, egykori reklámokat tartó rácsok és vasszerkezetek. Már el sem tudjuk képzelni, hogy milyen szép épületek vannak pl. az Andrássy út bejáratánál a Deák Tér felől, a Blahán a Rákóczi útón (a Blahánál), a Széll Kálmán téren, a Margit híd budai hídfőjénél, az Oktogonnál stb. Évek óta ezeken a helyeken nincs felújítás, mégis kint vannak az óriási reklámok eltakarva azt, amiért még érdemes itt lakni. Egy-egy társasház eladja a lelkét, amikor ezt engedik, melyik nyugati városban működik ez a modell? Szabadítsuk fel a várost! Legyen meg ennek a módja (szabályozás, odafigyelés, edukáció, vasrácsok és reklámok levétele)!

Min szeretnél változtatni?

Lakók, látogatók, turisták számára lenne emberibb, barátságosabb és látható a város.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet valamilyen tevékenységnek/szolgáltatásnak a szabályozására irányul, ezért a kiírásnak megfelelően a közösségi költségvetés keretein belül nem kezelhető. A Budapesti Polgári Kezdeményezés (https://peticio.budapest.hu/) keretében beadható szabályozással, a város életével kapcsolatos javaslat.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1766
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.12.16.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás